Historie
Irodion theater in Athene

Historie


Irodion is genoemd naar het Romeinse theater van Herodes Atticus (101 – 177 na Chr.). Dit Romeinse theater werd gebouwd in 161 na Chr. De Romeinse consul Herodes Atticus liet het uit de rotsen van de zuidhelling van de Akropolis houwen, als herinnering aan zijn vrouw. In 1955 is het gerestaureerd en nu wordt het gebruikt voor openluchtconcerten en toneeluitvoeringen. Het biedt plaats aan 5.000 toeschouwers. Voor het jaarlijkse Athene-festival, dat de hele zomer duurt, komen internationale ballet-, opera- en toneelgezelschappen naar dit onoverdekte theater.
Zeker een bezoek waard als u in Athene bent.

terug naar boven
Vandaag
Vandaag
Vandaag

Vandaag


Grieks Specialiteiten Restaurant Irodion voor een avondje genieten
Veel Griekenland-aanbidders denken nog vaak aan het moois dat zij in Griekenland beleefden; zon, natuur en cultuur maar ook kristalhelder water, ouzo, suflaki en die heerlijke frisse tzatziki. Kortom, de fantastische en zorgeloze Griekse sfeer. Irodion vind u niet alleen in Athene, maar ook in Den Haag. Liefhebbers van Griekse lekkernijen hoeven daar niet ver voor te reizen want dicht bij huis kan het gehele jaar door geproefd en genoten worden van Griekse specialiteiten, natuurlijk in Grieks restaurant Irodion in Den Haag. Wist u dat Irodion al meer dan 20 jaar bestaat in Den Haag? 

Koud, warm, vlees, vis en vegetarisch
De menukaart van Irodion biedt de gast een uitgebreide keuze uit heerlijke gerechten, bereid van gezonde natuurproducten uit het Middellandse Zeegebied. Tussen het grote aantal koude en warme voorgerechten adviseren wij graag onze Pikilia, een gevarieerde schotel van koude en warme voorgerechten voor twee of meer personen. Bijzonder interessant voor mensen die nog nooit Grieks gegeten hebben, omdat van verschillende lekkernijen geproefd kan worden. Ditzelfde idee is terug te vinden in de vorm van de vele gevarieerde vlees- of visschotels. Alle gerechten worden geserveerd met rijst, frites en tzatziki. Ook vegetariërs kunnen bij Irodion een ruime keuze maken. Voor de salades kan iedere gast zijn eigen schotel samenstellen aan ons goed gevulde saladebuffet. Geniet tijdens het eten van een heerlijk glas Griekse wijn. Wij serveren voortreffelijke en betaalbare Griekse wijnen.

Goed toeven
Het restaurant biedt plaats aan ruim 70 personen. Reserveren voor groepen wordt sterk aanbevolen en op verzoek maken onze koks precies het menu dat bij u past. Alle medewerkers van Grieks restaurant Irodion heten u graag alle dagen van de week vanaf 12.00 uur van harte welkom. Wij nodigen u graag uit kennis te nemen van onze heerlijke Griekse specialiteiten en te genieten van een fijne en welbestede avond.
U weet, wij sluiten pas als de laatste gast vertrokken is.
Echte Griekse gastvrijheid vind u hier.

terug naar boven

Ons fraaie restaurant

.

Ons fraaie restaurant Ons fraaie restaurant
terug naar boven